over ons

Saperlipopette is een familiezaak. Die wordt uitgebaat door Bénédicte en Éric Michaux, samen met hun twee zonen Émile en Augustin. De aflossing van de wacht ziet er elke dag veelbelovender uit!

Saperlipopette heeft zich geleidelijk aan ontwikkeld, maar is zijn doel nooit uit het oog verloren: lekkere producten maken met kwaliteitsingrediënten, trouw aan de Luikse mentaliteit. “We zochten een pretentieloze naam die je ongewild laat glimlachen. Zo zijn we bij Une Gaufrette Saperlipopette. uitgekomen.”

Aanvankelijk wilden we alleen Luikse wafels verkopen, maar al snel doken in de etalage van la Petite Boutique ook andere lekkernijen (madeleines, speculoos…) op. Het was meteen een doorslaand succes, al van bij de opening in 2013. Binnen de kortste keren kregen de verkoop- en productieteams het veel te druk.

“Het gebouw aan de overkant van de straat stond leeg. We hebben in het souterrain geïnvesteerd om daar de producten voor de Boutique te maken. Daarna zijn we brood beginnen bakken en uiteindelijk hebben we ook het gelijkvloers ingenomen om er in 2015 la Boulangerie te openen.”

Sinds 2019 gebruikt Une Gaufrette Saperlipopette zijn vakmanschap ook om roomijs te maken. In Crème Glacée word je vergast op frisse smaken en ideeën. Van zodra de temperatuur begint te stijgen, gaan Émile en zijn team aan de slag met ambachtelijk roomijs en sorbets met subtiele smaken. Om heerlijk van te likken, in een potje of op een hoorntje, met huisgemaakte koekjes en meringues, kuierend door de geplaveide Luikse steegjes of door het stadscentrum.